Say Anna! - Nana.

Yepp, här i USA heter jag nana! Barnen tycker nog det är lättare ellernågot. George säger Annna men småttingarna säger Nana:D

Idag har jag iallafall vart hur duktig som helst och öppnat ett bankkonto! Jag valde en bank som heter Chase, därför att det verkligen finns överallt här. Bara i GC har jag hittat tre stycken. Jag gick iaf dit och förklarde att jag ville öppna ett bankkonto som var gratis:D En supertrevlig kille hjälpte mig och förklarade allting riktigt ordentligt så jag förstod vad jag skrev på och likanande:D Det är ju inte lät att fatta vad en bankman i Sverige snackar om så jag är typ stolt att jag förstod allt han förklarade. Så nu har jag ett sparkonto, ett kortkonto och ett debitcard:D Passade också på att skaffa internetbank och ett checkhäfte när jag ändå var i farten:D

Nöjd med den insatsen tog jag och Sara alla mina nya bankpapper och åkte för att köpa nagellackborttagningsmedel vilket har vart svårt att hitta här. Sen åkte vi hem till mig och jag lagade oss lunch. Sen var det dags att börja jobba!

Tog en promenad till Georges skola och mötte upp honom när han slutade. Här är det superviktigt att alla föräldrar/aupairer hämatr sin "barn" vid dörren. Lärarna står och släpper ut eleverna en och en. George måste peka på mig och jag måste gå fram och ta honom i handen inna hon släpper honom. Ganska bra med tanke på hur de skrämmer upp alla här om hur ALLA blir kidnappade om man inte står 5 meter ifrån varandra:)

Jaja, imon sk ajag jobba heldag och det ska bli skojsigt! Sen på kvällen ska jag möta upp en tjej som heter Luisa. Ska bli kul att träffa henne igen:)

Här kommer en bild på världens bästa pappa och mamma också:D

NYC-Oliwia-Blöjor

Kära vänner och bekanta!

Jag lever och lär. Nej jag lever och shoppar! Det känns som om varje ledig stund hitills har spenderats på att shoppa. Antingen här i garden city eller i NYC. I lördags morse tog jag och Sara tåget in till storstaden med stort S! Vi åkte tåg och vi kom rätt på första försöket. Vi var tvungna att byta tåg en gång i "Jamica" men det gick så himla bra så..Väldigt bra var att jag fick låna min hostmammas månadskort till tåget. Snällt att jag får använda det varje helg då hon bara använder det till jobbet varje dag! Gulligt!

Vi lullade runt i the city hela dagen. Det var runt 30C och alla härliga avgaser gjorde det inte bättre. Det var värrre än värsta frisikispasset att gå där hela dagen och shoppa. Men det var värt var ända svettdroppe och varenda dollar. Jag köpte en hel del saker och jag kommer säker att berätta det någon annan gång! Kan inte skriva om varje sak jag köper få då hade denna bloggen vart en enda långa lista! Vi tog tåget hem vid halv fyra tiden då mina hostparents skulle på konsert på kvällen och jag skulle jobba! En lyckad dag och en bra kväll! Sara hjälpte mig att natta barnen och det gick som på räls. Jag tror alla var trötta då de hade vart på djurparken hela dagen! Good for me! :D








Sara och jag på Time Sqare!

Igår var en härlig dag! Jag fick äntligen träffa Oliwia. Så himla kul att hon bor i närheten. För er som inte vem hon är hur vi känner varandra sen innan så är det min bästa kompis Fanny från varberg, hennes kompis. Så egentligen är det kompis, kompis, men nu är vi riktiga kompisar. hahahha många kompisar i den meningen! Oliwia är iaf en underbart glad och sprallig tjej som jag hade superskoj tillsammans med. Vi tog en kaffe och satt och snackade om allt mellan himmel och jord i typ tre timmar. Sen var det dags att för Oliwias del åka inlines och för min del städa mitt rum och ta det lugnt:D så himla skoj att hon är här nu iaf! Vo bor typ 10-15  min med bil ifrån varandra så det är skönt. V har nu också bestämt att vi ska bli medlemma i ett gymkedja som både finns här i GC och där hon bori Oceanside. Så vi kan träna tillsammans:D kanske kan behövas lite draghjälp för att komma
till gymmet ibland!



Idag har jag jobbat och bytt många många blöjor. Det var nog gårdagens kinamat som hade satt fart på barnens magar, hahahh! Nej men jag är bäst på att byta blöjor nu! Lillkillen är härligt att byta på för samtidigt som man ska få av, torka och sätta på en ny så måste man brotta ner honom. Men jag börjar som sagt bli expert på det nu!



Har skaffat amerikanskt nummer och imon ska jag öppna bankkonto så det börjar verkligen kännas att man ska stanna här ett tag nu! Härligt!!

Snabbkaffe med Sara hann jag oxå med denna dagen:D myspys. Har haft lite svårt att hänga med i hennes norrländska innan men nu förstår jag vart ändå ord hon säger, skönt! Inga missförstånd och inga VA?!?!?!?!?.

Dags för mig att krypa ner i min goa säng! Night Night som jag säger här i mitt hus!!



So long- Anna

Ägare till dessa finfina saker också..



En ny hårfön, fick inte plats med den jag hade hemma.  Tops, torrschampoo, rakblad, plackers och M&M's.
Köpte också ett par nya shorts här då jag inte räknat med att det fortfarande skulle vara högsommar när jag kom hit! Detta var bara uppvärmning. Imon är det NYC som gäller. Jag och Sara ska shoppa hela dagen lång till alla pengarna är slut!



Fått en underbar ny kompis sen jag kom hit också. Låt mig presenter Sara "cara" Cederlund. Checka gärna in hennes blogg också. norrochwest.blogg.se

Love <3

Bilder på barnen!



Priscilla sover så sött i bilen!


Syskon"kram" på baseballgame!


Lillkillen i pjamas.


Storkillen och Casey!



Här är huset, Annika:D
Mitt fönster är det översta!



Vår trägård!



Minstingen i lekbilen!

GC

Godkväll Sverige!

Här i stora landet händer det så mycket hela tiden att datorn och bloggen inte hinns med. Jag jobbar å jobbar och shoppar:P

Ju lämgre jag är här ju bättre triva jag. Så himla kul att göra något annat än vardagen hemma och så himla roligt att träffa nya människor. Jag ska försöka sammanfatta min två senaste dagar litegranna så ni förstår vad jag pysslar med här.

I tisdag var jag med mormor hela dagen som jag nämt tidigare och det va superskoj! Hon lärde mig en hel del bra saker och hon va hur mormorsaktig som helst. Barnbarnen var det mest värdefulla hon hade sa hon:)

På tisdag kväll skulle jag bege mig mot Starbucks och de andra Aupairerna som bor här i GC. Jag hade bestämt med Sara att vi skulle träffas lite innan så vi inte behövde känna oss ensamma när vi kom dit! Vilket va en himla tur.. det första som hända var att jag och Sara träffades på parkeringen utanför starbucks och började långsamt smyga oss ditåt. Jag märkte att det gick tre killar bakom oss så jag viskade lite smidigt till Sara att jag tror de är amerikaner och att jag tyckte de så bra ut! Sara vände sig om precis som om de inte såg oss och skrattade lite. Hon sa högt och tydligt på sin breda norrländska: Äh, ja vet it. Tänk om de e svensk.. vi fnissade lite till och gick vidare. Precis när jag ska öppna strbaucksdörren kommer en av killarna fram till oss och pratar... JO SÅ KLART SVENSKA! ahhahah, trodde jag skulle bryta ihop. första killarna man ser är svenska.. ja eller två av tre var svenska, den tredje var från CA. Det visade sig iallafall att dessa tre killar spelade i NHL-laget NY Islanders. De hade typ campvecka och höll på att kollas om de platsade i A-laget. Lite komiskt iaf...

Vi hittade inga au pairer först men de var lite sena så när klockan slog 20.12 så stod de där. Mina nya kompisar för detta året! Mina nya vänner att skratta och gråta med. De var i vilket fall hur trevliga som helst.. Vi snackade om allt ochinget i typ två timmar och sen var det läggdags för alla, då vi har blöjor att byta varje morgon:) hahahha!



Igår så va ju uppe med tuppen, jag skulle bara säga hejdå till geroge innan han åkte till skolan. Sen var jag ledig. Kwan jobbade fram till 3.30pm då jag skulle ta över! Jag och Sara tog en tripp till Long island största mall, Rooservelt mall eller något i den stilen. platsen där detta enorma köpcentrum ligge rpå är det plasten Charles Lindberg flög ifrån, ahh ni vet.. Vi handlade lite småsaker och sen åt vi maaaaat.. jag åt tacobell och det va ju inte det bästa jag ätit men inte heller det värsta. Det roligaste när man ska handla mat här är att första står det typ Cheesburgare 1$, och sen står det typ 350cal. Vart/ vad du än äter så står det hur många kalorier det innehåller. KOnstigt att folk räknar kalorier, inte så värst!

Sen var det hem och jobba! Barnen skulle badas och de skulle äta middag och sen var det läggdags. Det blev Swedish meatballs, för det hade min hostpappa vart och inhandlat, och spagetti. Tänkte gör någon sås till men det fanns inte något mjöl i huset så det var svårt.. Jag frågade hostmamman om de hade något emn hon sa att de alltid bakar med färdigblandade satser och mjölk. jahhhoooop. ska nog inhandla mjöl iaf!

Läggdags var inte någon rolig historia. Lillkillen Austin somnade dock första och det va skönt. Sen var det priscillas tur. Det va inte så lätt må ni tro.. Hon har nämligen lärt sig hur man klättre ur sin säng så efter 10 sek står hon vid dörren och skriker. Tro mig jag testade allt möligt för att få henna att sova. gav henna mjölk, bytte hennes blöja, satt med henne i famnen och sjöng teddybjörnen fredriksson, läste en bok och ja allt. Tillslut lät jag henne sitta där och tjuta och hon somnade efter en stund som en liten prinssesa.. men det tog nog 1,5 h att få henne att nana!

Föräldrarna kom hem tidigare än väntat så jag slutade runt halv tio istället för halv elva, skönt:) Skypade lite med Sara och sen somnade jag som en stock. Får inte glömma att säga att det var jätte oväder inatt! blixtar och åska länge länge..


Idag började jag 9.00am och jag åt frukost med Priscilla. Stek ägg och flingor och mjölk. Vi lekte och vid 10.00am kom hennes talpedagog. jag och Austing sprnag runt i trägården och han somnade efter en stund hängade ögonlock i sin sulky. När Priscilla var klar så kom Sara hit och barnen åt lunch. Slängde in kidsen i bilen och tog en sväng på stan..

Nu hare jag slutat och idag är det bio som står på schemat! Vi får se hur det går med att boka biljetter, hitta biografen och så men det ska nog lösa sig!

So long - Anna <3

Film!

Om ni vill se hur våran dag i NY var kan ni kolla in denna underbara tjejens grymma film:) mariaartmans.blogg.se


Ikväll ska jag till Starbucks och möta upp ett helt gäng med Au pairer här från Garden City. Ska bli jättemysigt att träffa alla nu! Har mejlat med några tjejer och alla verkar kalastrevliga! Så nu gäller det att visas sig från sin bästa sida så jag kan få vara med och leka med deras barn:P hahahah!

Idag har jag jobbat 9,5 h och fått träffa Evas underbara mamma:) Hon har hjälpt mig jättemycket och vi har åkt runt i stadenoch kollat. Hon visade mig ställerna man inte ska hänga på, enligt henne. Och hon har visat mig ett riktigt mall,sjukaste jag sett. Det var som en hel stad med allt som tillbehör till endast ett enda köpcentrum!

Glöm inte checka in filmen jag länkade där uppe:)

LATA, Anna

Utkast: Sept. 21, 2010

Hej gänget!

Här kommer en långdragen stor förhoppningsvis!

Jag har nu hunnit vara hos min familj i fyra hela dagar! Det har varit jätttejobbigt, superskoj, annorlunda, hektiskt, nytt språk, massa barnaskrik, mat över hela huset, fyrfiliga vägar utanför, stora mall, baseballmatch och en massa massa massa mer! Låt mig ta allt från början...

Fredag vaknade jag på Au Pairskolan med mycket förväntan som yrde runt i magen! Vi var alla superspända vid frukosten och alla bytte nummer, facebokk och allt man kan byta dessa dagar. De flesta av girlsen jag hade hängt med under skolveckan skulle ta buss eller flyg till sina familjer. Alla bor ju utspritt över hela USA vilket är lite trist när vi kom varandra så nära under tiden i Oakdale. I vilket fall så tog de sitt pick-å-pack och 09.00 gick bussarna från campus.

Jag, Sara (Cara), och Malin satt kvar i Molloy Hall och knapprade på våra datorer allt vi kunde för att slippa tänka på att våra familjer faktsikt kunde komma vilken sekund som helst.. Först ut var Sara, hennes hostpappa var hur trevlig som helst och han tjötade på man sin bräkiga amerikanska om att han trodde att vi skulle trivas i Garden City och att det skulle bli så kul att få lära känna Sara. Off she gooo!!



Jag och Malin kvar. Vi försökte distrahera oss med alla möjliga konstiga gympaövningar och sånger samtidigt som vi leteade efter bilar som körde runt på campus.

Helt plötslig var de där. Min hostmamma, Eva och minstingen Austin 1år. Vi hoppade in den stora bilen och Eva knappade in vår adress på gps:en. Vi började köra och det var jättekul att äntligen få träffa henne. Dagen flöt förbi och jag fick träffa hela familjen och farmor och farfar till barnen! Fa&Fa var underbara och de pratade på om allt och inget så det kändes skönt att BARA VARA.

Lördagmorgonen var lugn ändå tills jag gick ner till barnen. Det är fullt ös hela tiden med dess små knotter, men såå kul. Då min datorsladd inte passade i den adapterna jag köpte på Clas Olsson innan jag åkte frågade jag Eva om vi kunde åka och köpa en ny, och det gjorde vi. Efter att ha inhandlat en ny adappter åkte vi till en sjukt stor supermarket. Vi köpte hur mycket mat som heslt och jag fick vara med att välja sånna saker jag tycker om att äta.

Vi tog sedan en rundtur i GC så jag fick se var Georges skola ligger, var "centrum" är och sånna där bra-ha-ställen:) Sedan var barnen trötta på att sitta i bilen så det var dags att åka hem och springa runt i huset i typ två timmar.

Vid tretiden åkte jag, Eva, George 6år och Priscilla 2år, mot Mets nya stadium och min första basebollmatch ever. Det var hur stort som helst och skitfräkt. Själva spelet var ju inte det roligaste jag sett då det för det mesta bara liknade brännboll. Men stämningen var cool. Bäst på hela matchen var när kameran började leta efter kärlekspar i publiken och zoomade in de som skulle pussas. Precis som i alla filmer, par som pussas som visas på en stor bildskärm! Niiice!Somnade så fort huvudet landade på kudden den kvällen!



Söndag var en slappis dag då familjen åkte till kyrkan vid 10tiden. Jag var hemma själv och tog en långpromenix med hunden Casey around the nighbourhood:) Området är superfint och det ligger jättemånga fina villor här i närheten.

Idag var första dagen i den riktiga vardagen! Crazyyy! Var nere hos barnen starx innan nio. George var i skolan och Priscilla var på pree-school! Det var Kwan, Austin och jag! Vi myste en stund och lekte i trädgården. Austin skulle ta en nap så jag tog honom i vagnen och gick några block åt ett håll jag inte gått innan. Han somnade så sött, så sött!

Jag hade bestämt att träffa Sara i "centrum" idag så Kwan var så snäll att hon körde mig dit. Hon berättade att det var en väldigt långpromenad och när jag frågade hur lång så sa hon: About 10 miniuts! jag började fnissa och sa att det var inte så långt i mina ögon!

Jag och Sara skulle försöka hitta varandra utan telefon och utan att nån av oss egentligen vart där innan. Jag började leta efter en stor svart bil vilket var Saras beskrivning. När jag gått runt på parkeringsplasten i tio min började folk  titta konstigt på mig. De trodde säkert att jag var en tjuv eller något som spanade vad de hade i sina bilar. I vilket fall tog jag mina långa ben och gick därifrån:) Efter många varv runt kvarteret såg jag henne helt plöstsligt, underbart! Äntligen ett ansikte jag kände igen. Vi gick och fönstershoppade litegranna innan jag tog mig mod och gick in på dounkin dounats och köpte en smarrig dounat med choklat uppepå! sen satte vi oss på ett slags caféaktisktställe och snackade på om alla våra nya upppleverlser. Tex de ni har läst om här! hihihi!

Jag åkte hem och gjorde middag till alla barnen, mig, Kwan, hennes kompis Sussie och Sussies "barn" Emma. Det blev någon form av spagettirätt med köttfärs och sås:) Yummie!

Pratade med älsklingsmamma, favoritsyster och bästopappa på skype i nästan två timmar och det var så skönt att höra deras röster igen. Även om jag bara vart borta en vecka känns det som mycket mer..men men..

Sen så ringde Eva och sa att både hon och Jeff skulle bli sena från jobbet så jag och Kwan badade barnen och sen så började vi natta dem! Inte speciellt lätt..

Nu har jag lagt mig i min säng, jag tittar på Gossip girl LIVE för första gången i mitt liv och har hållt på att skriva detta blogginlägget i nästan en och en halv timme. Så nu får det räcka för denna gången:) en sista bild får avsluta inlägget och det är den bilden som jaghar bestämt att jag kommer att beställa som en canavstavla :D



So long- Anna

Bilder!




go tjejer på frankfurts flygplats!



första skoldagen, lyckliga och utvilade:D




lovisa, rebecca & jag! på skolan trappa




är kreativa inför en redovisning om barn mellan 1-2 år:D




maten smakade skit på skolan!




gula taxibilar överallt!




AppSTORE:D


Rebecca posar rejält! Första stegen i NY:D Vi alla kände oss som nyfödda:D



skövde-brudarn jessica och sofia:D  empire state building in the background!


Nu blir det inte fler bilder för idag! det tar lång tid att ladda upp dem här men jag kommer att lägga upp album på facebook om ni vill se fler:D

LATA- love across the atlantic!

I am a New Yorker!




hej allesammans!!


Det har varit helt galet sen jag landade i NY. Jag har vart på en skola som låg en bit ut på Long Island, Oakdale. Vi har vart i klassrummen hela dagarna långa och det har inte vart speciellt skoj om jag får erkänna. Det har säkert varit bra men alla har varit så trötta så det har inte gett mig så mycket iaf!

Tisdag och Onsdag spenderades endast på skolan medans fredag var en halv dag i skolan och resten i NYC:D

Jag har typ varit konstant hungrig sen jag kom hit, vilket var det sista jag trodde att jag skulle vara! Vi har fått sååå äklig mat, och jag är ju inte ens kräsen, att ingen har kunnat äta! Det enda som har vart okej har varit frukosten då det va en slags buffe med olika saker. Alla som jobbar på skolan är sååå himla trevliga så det har vart skönt!

Torsdagen då. Vi åkte bussar in till NY där vi plockade upp en guide. han var världens coolaste guide I think! Han snackade på om allt han kunedoch det var mycket om kändisar, SATC, var olika filmer spelades in. 9/11, vi tog en riktigt ferry ut till State Island så vi kunde se frihetsgudinnan lite närmare. Om jags ka vara ärlig tyckte jag inte hon var speciellt mycket att hänga i granen. Hon bara stod där med sin fackla och såg allmänt töntig ut, enligt mig.

Vi åkte genom alla kända stadsdelar och avslutade våran guidade tur at the rockerfeller center. Vi hade köpt biljetter så vi kunde åka upp till top of the rock, men när vi kom upp var det så monligt att vi inte åsg ett enda hus där ifrån. Så de pengarna kan man säga att vi kastade rakt i sjön!!

Vi var fem asgoa brudar som höll ihop och gick därifrån mot broadway och time sqare! Det var så himla fräckt att se allt det man inna bara hade sett på kort. Vi stod på Time Sqare i typ tjugo minuter och bara kollade oss omkring och njöt av att andas NY-luft.

Vi var så klart inne i M&M's butiken och jag var tvungen att handla några små m&m's. Men där inne var det skitdyrt, 10$/halvt kilo. så jag köpte bara några få söta stycken.

Sen åt vi på ett skitgott ställe där de gjorde typ slags kebabrullar fast jag valde vad jag ville ha den. Det hetet Chopt sallads eller något liknande!!

Vi gick vidare och hamnade i HIMMELRIKET, eller Victoria Secret sommånga andra kallar det! Jag köpte inget men det var sjukt coolt att ha varit där och sett allting på riktigt. Vi hann oxå med en sväng i på världens största shoppingcenter, Macys.

Vi hittade sedan till våran buss igen vilket var sköänt så man kände sig ganska lost i denna stora stad!

När bussarna skulle gå säger våran busschafför att det har varit en tornado i brooklyn och i Queens så att vi inte kommer att kunna åka hem. Alla var redan nu trötta av allt som hade hänt under dagen men mest synd var det om chaffisen som var tvungen att köra 50 tjejor som klagade på allt! Jag en grymt hälig tjej som heter Rebecca fick sitta längts fram så vi försökte vara snälla mot honom. Hahhaha!

Bussresan tog drygt 4 h och den skulle egentligen ha tagit 1 timma. Det låg stora träda övervägarna och elledningarna hade slagits ut och det var riktigt skrämmande att sen.- Jag tror att det var tur att vi var inne i stan denna dagen för i märkte knappt att det blåste.. Det kom en skur och några åskdunder men inte mer.

När vi sedan var hemma var det att stupa direkt ner i sängen efter, att ha packat hela väska, och duschen..


matsalen och alla goa sverige tjejer

Hejdå mina läsare! jags ka försöka uppdatera bättre men nu har ni fått lite att läsa iaf!

frukostflingor, skitäkliga!


Oakdale, aupair school

imon kommer bilder och en laaaang update!! jag har lektioner dygnet runt sa hinner inte skriva mer an sa har!!

imon ar det guidad tur i NY och da ska jag vara papparazzi sa ni kan fa se hur jag har det:D

kisses ANNA

25e timmen vaken!

Hellojsan!

Nu har jag äntligen kommit fram till Au Pairskolan där jag ska bo mina fyra första nätter i USA! Jag har träffat såå himla många goa tjejer påvägen. Vi var hela nio tjejor som förväntansfullt lyfte från Landvetter! Vi satt och spelade kort på Frankfurts flygplats och sen myste vi på planet til JFK:)

En bussresa, en dusch och en pizza-slice senare sitter jag nu med 14 andra AP och knökar i en "skabbig" soffa som alla försöker uppdatera sin bloggar/fb..

Vi ska snart upp igen och ha lektion så de är bäst att jag passar på att sova lite innan detta..

Skönt att höra pappas röst igen när jag ringde ocg väkte honom 02.00 svensk tid för att meddela att vi var framme iaf:)

Nu ska jag drömma en bra dröm:)

talk to you soon!

XOXO

Estockolmo!!

Hello lovers!!

Jag måste få dela med mig av en väldigt speciell förmiddag i vår härliga huvudstad. Jag åkte till Sveriges enda miljonstad för att hämta mitt visum på amerikanska ambassaden. Egentligen var jag redan grinig att de inte kunde ha en amrikansk ambassad i Göteborg också, men men, alla skulle tydligen upp dit för att få ta sig in i landet med stort L.

Då det var en hel del förberedelser inför mötet på ambassaden hade jag redan spenderat säkert 5 h med att svara på frågor som tex, Ska du bomba USA? ska du stjäla? ska du mörda någon? hade du planer på att vandalisera? och liknande frågor som normala människor inte skulla svara JA på.

Jag hade förberett mig HUR BRA SOM HELST, enligt mig och min pappa. Men när jag kom och fick träffa den första av typ 5 vakter man skulle igenom hade jag gjort HELT FEL.. gaaaah.....kändes som en fet smäll i ansiktet när vakten kollade på mig som om jag var cocco.

Jag hade fel på det mesta. Jag hade fel frimärke, fel kvitto från banken och inge färgutskriv på mitt fotografi. Jag stod alltså utanför ambasaden med helt fel papper och jag hade två timmar på mig att fixa allting.

Ringde hysterikst min pappa och mamma men utan gensvar. Försökte frenetiskt få tag på min Au Pair oragnisation, men där var det bara upptaget hela tiden... Jag fixade tillslut ett nytt kuvert med ett frikmärke för 65 jävla kronor. De ska skicka ett litet papper, 65kr i porto?!  Jaja, klarade det galant:) Kuvert: CHECK!

Sedan var det dags att at tag i Bank-kvitto-problemet. Jag har min iPhone att  tacka en hel del denna dagen då jag sprang runt på Östermalm och letade efter en bank....utan gps hade jag nog sprungit där än. Efter många om och men hittade jag min kära Swedbank.... Jag fick dock en ny käftsmäll då banken inte öppnade på 50 min. Jag började nu få ett smått nervsammanbrott...

Ringde Julia och fick en nytändning av hennes pep-talk:) thanks hun!

Banktanten var den ÄNDA trevliga personen jag träffade på hela dagen. HOn var hjälpsam, lugn och metdoisk. Jag tror att hon kände på sig att jag var irriterad och nära tilll tårar. Kvitto:CHECK!

Nu hade jag iaf bara en färgutskrift att fixa. Jag råkade se att Expert låg endast två hundra meter ifrån baken och kände att jag blev lättad. Men så lätt skulle det inte vara. Jag gick in och berättade somd et var. Hela storyn om att jag hade gjort fel och bla bla bla.. Som svar fick jag : JAG TÄNKER ABSOLUT INTE LÅNA UT MIN DATOR OCH SKRIVARE TILL NÅGON KUND SOM DU. jag fick inte fram ett ljud. Halsen tjocknade och tårarna fyllde ögonen så jag inte såg någonting. Utan att ens säga ett ord vände jag på klacken och försvann ljudlöst ut från de otrevliga anställda på expert.


Jag var nära att ge upp i detta läget och kända att det kanske inte var meningen att jags kulle åka till USA trots allt. Allt gick emot mig och ingen vill hjälpa mig.

Plöstligt fanns det framför mig, min räddning : ÖSTERMALMS BIBLIOTEK. ett bibliotek med datorer och skrivare.som en oas i öknen. som tur var fanns det en tant som, efter att jag berätatt min historia och gråtit lite, gav mig ett turist-medlemskort på bibblan. jag fick låna datorn och kunde skriva ut mitt kort.. CHECK!


historien fortsätter här då jag trodde jag skullle kissa ner mig vid detta tillfället  men nu har jag skrivkramp i fingrarna så det får bli en annan gång!!


Allt fixade sig och jag kom tillslut in på ambassaden, men mitt råd till alla som ska till USA är att fan ha med sig allt man an tänka sig. En färgskrivare i väskan hade inte vart fel. eller en bankman borde kanske få plats till nästa gång!

Däremot träffade jag på denna trevlig snubben på Polar Music Prize kvällen före min otursdag:)  


Ernst och jag:D





pussis

RSS 2.0