blajsis

Hej bloggisen.. Idag är en såndär dag då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Vi har haft en dag med både bra och dåliga stunder. Sanna håller ju på att ta över och det går kalasbra. George och Priscilla har redan tytt sig till henne riktigt bra och förhoppningsvis är Austin på god väg. Vi båda kämpar på, hon med att lära känna och jag med att lämna över och säga hejdå!

Idag mina kära vänner är det polarprisgalan i sverige. Det är ju en tillställning som i musikbranschen klassas med nobelpriset typ. Min kära pappa är där i år, IGEN, utan mig. Jag fick följa med honom förra året och det var en upplevelse för sig. Galet mycket kändisar överallt och man känner sig som den som alla tittar på för att man INTE var känd. SKOJSKOJSKOJ iallafall, hoppas det var en bra kväll pappsen!

Har börjat ett nytt liv men tänker inte riktigt berätta vad det handlar om, men ni kan vara lugna jag har inet börjar röka, ta droger, blivit vegetarian eller blvit med barn! Liten ledtråd är att det har med en app på iPhonen att göra. Thihihihi..

Jag skypade med min kära Fanny härromdagen och jag saknar henne så det gör ont i mig. helst nu när hon och Andreas tagit pick och pack och bosatt sig i världens ände, Luleå. Uttal:LULE

Min fina och jag..



so long, A

power

Strömmen är tillbaka och likså är mitt beroende av spelet "unblock me" på iphonen. Jag vet att det är fjantigt men vem bryr sig. Ja, det är då inte jag iallafall.

Mysig pratstund med Sanna ikväll, hon kommer bli toppen för mina värdbarn, helt säker!

Dagens tips måste bli Marabou Caribbean, den är en smak som bara kommer finnas ett litet tag så om ni har chansen måste ni ta en bit. en bit av himmelriket typ. BANAN OCH KOKOS. Yummy in my tummy.

So long, A



thihihihihi...

bra dag

vi alla lever och det ligger sjukt mycket träd nere på gatorna. vi är fortfarande utan ström så stearinljus är nu våra bästa vänner. vi får se vad som händer och fötter?!?!?!

ikväll kan det kanske bli mys med Sara, vi får se vad ödet har för planer!

So long, A



vår profilbild för vårt konto på couchsurfing. Roadtrip here we come.

tornado bajskorv

mitt barn kommer aldrig heta Irene. den fula orkanen drar nu också med sig en tornado in över NY. sämre lördagnatt får man leta efter. Tur är dock att jag har världens bästa vänner och familj både här och hemma som peppar, stöttar och bryr sig. Det behövs för jag är skraj som bara den..

So long, A


håll i hatten

Vi har nu kommit hem och orkan-säkrat vårt hus och vår trädgård!  jag har bunkrat upp med M&Ms , chips, filmer och såklart One tree hill. Vi vet ju inte hur detta kommer gå till men vi har iaf köpt påå oss massor av mat, fyllt upp stora dunkar med vatten, köpt batterier och ficklampor. Jag kommer nog uppdatera på fb när det väl slår till så checka läget där! Eva sa att det som kommer bli värst är nog vattenmassorna som kan komma. Nu ser det ut som att stormen kommer att lugna sig innan den slår in över Long Island och det är regnet som kommer eskalera.

Tog mammas tips och har redan nu tagit på mig baddräkten så jag kan simma härifrån om det skulle bli översvämning. Nej men vet ni vad, ska nog fortsätta packa, det känns ju som att det är något jag kan göra i all denna väntan!



IRENE

orkanen Irene är på ingång och den nya aupairen har kommit! jag packar en liten överlevarväska och flyttar ner i källaren för en dag och eventuellt en natt. just nu känner jag mig ganska säker då alla de som evakueras flyttas till en skolan som jag bor granne med. vi har laddat med ljus och ficklampor och massor av godis och chips.

jag är en tönt, ville bara avsluta med det!

So long, A



LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE

ord

två nätter i rad har jag somnat med Priscilla på min högra arm, snövit och de sju dvärjarna på tvn och jag med ett leende på läpparna. inatt somnar jag med sofie i sängen bredvid och en film på datorn. jag har det bra trots att jag klagar ibland. tack till er som lyssnar på mitt onödiga klagande. ni är fina ni.



so long, A


ingen text

fler fotografier från mitt liv.






Kräftisssskivisss



pusss på ciccan



yeeah, swedish girl maffia



Gruppbild, precis som i skolan ju!





Beerpong, tjingtjong!



Sara och jag på vår favostation, JAMAICA!



den svullna grisen till höger hälsa att den bjussar på denna bilden



charmtrollet på denna bilden är MIN, bara MIN!!


Räcker för denna gången! PUSSS

So long, A

life

Oj, jag har egentligen så mycket jag vill skriva. Vet inte varför då det inte hänt så mycket men men.

Måste dock sova nu då klockan är mycket mer än vad jag trodde. Jag la mig med Priscilla för att kolla på snövit, vi kollade och hon somnade. No big suprise, men då kom Geroge och ville kolla med mig. Men då vet ni, då somnade jag. Vaknade till lite halvt vid halv 10 tiden och tänkte att jag går väl upp om 2 min. Mjaaa, snacka om att jag blev förvånad när jag vaknade och klockan var halv 1. Tjena, vad tog de tre timmarna vägen!

Imon åker jag hem till GC för att hänga med mina tjejor och förbereda det sisat inför Sannas ankomst. Stället här ute är toppen men man blir trött att hänga medd familjen 24/7. Här är iallafalll lite bilder jag tog första solnedgången här ute. enjoy!





ni får tyvärr bara denna bilden för det tog nedrans lång tid att ladda upp endast denna! Imorgon kommer fler, de är så fina att jag gärna vill visa dem. Nu ska jag låsa och stänga dörren så inte stora, äckliga Casey får för sig att komma in mitt i natten och tro sig något. Bläää...

So long my friends, A

morgon!

hej alla där!

igår var ju en deppkväll med stort D. Nu är det en ny dag och den börjar ovanligt tidigt för mig. 06.20 ringde min väckarklocka och jag nästintill hoppa upp. Jag var helt sjukt taggad på en nya arbetsdag. Den börjar helt perfekt. En kopp kaffe, två sovande barn( P och Eva är påväg till Virginia), och OTH-avsnitt i soffan!

Ni får se mer av mig senare under dagen.

So long, A



deppis

Det börjar kännas på riktigt nu. Idag skulle jag säga hejdå till Priscilla för hon och mamman ska bort över helgen. Bara det gjorde ont i mitt hjärta. Fy bubblan. Jag har verkligen haft ett underbart år men jag ska inte undanhålla att det funnits stunder då jag mer än allt annat velat ta nästa flight till Sverige. Jag har gråtit, skrattat, älskat och hatat. Jag vet bara att alla de där jobbiga stunderna jag upplevt inte kommer att finnas kvar i mina tankar när jag lämnat detta bakom mig. Mina minnen från NY, från denna familjen, från alla mina underbara vänner, kommer att vara de bra minnerna. Det som fick mig att skratta och älska.

Ska bara tänka bra minnen varje kväll jag går och lägger mig hedanefter. Kanske slipper tårarna då. Orkar inte gråta mera nu.. Och jag ska inte ens åka än. Fy


So long, A

moving out

jag kollar OTH, städar och flyttar. passar barn och hänger med fina kompisar! Det är så livet ser ut just nu!

so long, A



snygga barn!




tjuvpik.. en av sidorna i scrapbooken jag gjort till familjen!

PUSSSS

slänger och städar

ett barn sover, det andra läser en bok. jag städar rummet och är en liten tok..

haha bra rim va?

Nej men gud vad det slängs och packas i mitt rum just nu! Jag flyttar ur mitt rum och städar samtidigt. Plus att jag försöker packa ner saker som jag ej kan tänkas behöva ha mina sista veckor här i staterna, lite klurigt dock! Så här ser mitt rum ut idag!!



Väggen där alla bilder, vykort, hälsningar och annat krams brukade hänga.
NU: TOMT!!



Hyllan som brukar vara fylld med solisar och min mynt-samlar-burk är nu också tom.
Sanna, här är en jättefin lampskärm som legat i min garderob i ett år, du är inte tvingad att använda den!;)



Hyfsat många tomma galjar!!



och där åkte det första ner i väskan!!

So long, A


måndagsbarn

Helgen kom och försvann lika fort igen.. för att sammafatta helgen skulle jag säga: High School Musical, CheeseCakeFactory, Chill, CentralPark, Kareoke, Cubaresturang, Springtur hem från tåget i pissregn, Underbara kompisar, Scrapbooking och sist men inte minst OTH.. Det var min helg det! Bilder kommer inom kort, de finns tyvärr på Sofies dator och inte min!!

Måndag är det idag och den har vart smärtfri, får väl se vad tisdagen har att erbjuda. Brukar ju inte vara det bästa direkt. Jag har tillbringat dagen i ära med min småttingar, farmor, farfar, faster och kusinen Grace. Blev en hel del bus här hemma men också en tur till Long Island Childerns Museum. Fun fun fun!!

På kvällen var det mindre roligt då det var dags att säga hejdå till min härliga tyska vän Luisa, även kallad Lilo. Det var ett hyfsat jobbigt farväl då jag kramade om henne för sista gången, den kvällen, på starbucks uteservering. Känns så konstigt att inte veta om jag någonsin i mitt liv kommer träffa dessa tjejor igen, känns galet wierd!!!

Orkar inte skriva mera nu, dags att sova!

So long, A




tog en kaffe i smögen härromdagen oxå!  Underbart!!!

kan nu oxå räkna ner mina "riktiga" arbetsdagar på en hand!



kommer bli trångt att få plats med 1 år i två väskor.

ibland måste man få gråta och vara ledsen, tur att min mamma kan krama mig genom skype.

Barnen skötta sig exemplariskt vid läggdags och jag fick en kort, mysig stund i soffan med Cicci innan min värid kom hem. Nu har jag skrivit ett LÅÅÅÅNGT mejl till Lovisa som är typ ett tips/råd mejl om vad jag tyckte och vad vi gjorde i Cali. Hon ska också dit med sin familia!!

skyller på att det långa mejlet gjorde mina fingrar trötta så jag slipper blogga så långt.. finns dessutom ingenting att berätta!

Ska iallafall börja städa ur mitt rum, plocka ur alla kläderna i garderoberna och lådorna och börja packa. Om 2 veckor är min efterträdare, Sanna, här och då ska rummet var fläckfritt och tomt på annasaker..

Idag som simmade jag också förresten, 40 längder=1000 yards= cirkus 900 m, sen gav jag upp. Galet så dålig jag är på att simma nowdays.. får bli ändring på när jag kommer hem..

JAJJA, nu är det läggdags igen!! Sweet dreams.

So long, A



fin bild ba..


om en månad är jag somewhere between NYC and Wilmington,NC!

En månad tills dess att vi lägger i D på vår Ford Escpae och svischar genom landets alla hörn. Helt ärligt så vet jag inte ens om jag har skrivit i bloggen om min sista resemånad. Jag har alltså en månad kvar i NY, men två månader kvar i staterna.

Jag och min Sara kommer iallafall, den 10 septermber, att starta vår roadtrip med att köra söder ut. Vi har några få stopp vi vet vi vill se men det kommer bli mycket freestyling under denna månaden. Vi är bara två girls vid start men redan efter en veckas körning hakar ytterligare tre snygga chick på. Vårt viktiga mål vecka 1 är ju att ta oss från NYC till Dallas. Det är där vi ska plocka upp Erica, Lollo och Emmsan. Det ska förhoppningsvis inte bli några problem, men man vet ju aldrig vad som kan hända.

Vecka 2, 3 och 4 kommer vi att ta oss från Dallas, TX, norrut, på route 66, väster mot Arizona, vidare mot Grand Canyon, Las Vegas, LA och avsluta i San Fransisco. Känns som att med det som upplägg kan ju inte det bli annat än bra. Fem grymma brudar i en bil, yeeeeehaaaaa!!

Jag kommer kanske att skriva lite mer detaljerat om hur vår resa kommer att se ut. Men med risk för MÅNGA ändringar under vägen vill jag ju inte lura er. Är det någon som har tips på ställen att besöka eller allmänt om raodtripping är det mer än välkommet. Tycker det är dags för ett riktigt planerarmöte snart, det börjar trots allt dra ihop sig! Sara?? Emma?? Även ni på andra sidan atlanten kanske vill vara med på skype under mötet? Eller vad säger ni? Loliis, ericis??

NU är det nana som gäller. Imon är det arbetsdag i två pass. Först morgonen, ledig in between och sen kvällspasset. Ska nog börja scrapbooka imon när kidsen somnat också. Framkallade nämligen 86 bilder idag, blir nog fint ska ni se.

Nattinatti min kära (få) läsare!

So long, A



snyggis-syrran! Hör av dig på facebook eller något så jag vet att du lever!!





what up

tänkte blogga men det får bli later skater. nu är det glass på 7th!

so longis, A


en sån där tisdag ni vet...

tisdagar ska alltid vara värst, så är det bara!

Min dag började iallafall som skit för jag trodde det var onsdag och blev grymt besviken när jag upptäckte att fallet var något helt annat. Sen rullade förmiddagen på hur bra som helst, vilket var oväntat eftersom det var tisdag trots allt. Vi var på poolen, största gänget någonsin tror jag. Det var jag, mina två minstingar, Sara, hennes syster Emma, Cicci och hennes familj. Mycket trevligt!!

Minre trevligt blev det när vi kom hem och mitt minsta barn, fel mitt yngsta barn, bestämde sig för att inte samarbeta med mig överhuvudtaget. Blev en låååååååååång eftermiddag i vårt hus. Som tur var kom min favorit 7åring hem och livade upp stämmningen. Ett skrikigt bad och en middag på golvet senare så slutade jag för dagen. Precis vad jag behövde!!

Började lite på min scrapbooking jag ska göra till familjen. Eller ja, jag valde ut vilka bilder jag ska framkalla och sen ska jag börja göra den. Men en sak i taget!!

Förrsten jag hann med en mycket behövlig skypedejt med min kära Oliwia som lämnade oss här för ett tag sen. Vi har inte hunnit snacka en gång sen dess så det var riktigt skönt. Skymtade Jakob i bakgrunden också, hej hej jake!

NU på kvällqvisten var det cheescake och piffe(kaffe) hemma hos Cicci. Mätt och belåten kom jag precis hem och slängde mig i sängen. Nu är det snart läggdags och imon är det äntligen onsdag.

Här är ett smakprov på hur min fotobok som jag beställde till mig och min familj(svenska) ser ut:







Vet inte om ni ser så mycket men det får va så då:P

So long, A

MMMmmmmmm..

MÅNDAG.
Mestadels soligt.
Manhasset på camp.
Många kramar med Priscilla.
Mysig kvällsfika på starbucks.
Mycket skitsnack med Sara och Emma.
Man har gjort en underbart fin fotobok från Cali-resan.
Massor av kalorier brända under powerwalken med Sofie.

Tror det beskrev min dag ganska bra! Bilder från helgen kommer..............



HÄR:



Basketmatch i full fart!



Påbäg upp till Highlinen. En nedlagd tågräls ombyggd till park!



Sofie kittlar ESB!!







Chillar på en pir, men inte vilken pir som helst utan den där Titanic skulle dockat om hon hade klarat sig hela vägen fram..



Pier 54.

So long darlings, A

sara är tillbaka på vår avlånga ö.

Hej bloggisen!

Denna dagen har vart SHOPPING med det stora bokstäverna. Jag och Sofie har vart igång hela dagen. Det har varit en del nödvändiga saker och en del onödvändiga saker som man ändå "behöver".

Sen har vår allas kära Sara kommit hem igen efter att ha varit i Pite på semster. Mycket härligt att få krama om henne igen. Hennes syster har följt med hit på semster så nu blr det dubbbla dosen Cederlund i två veckor, kalaskul!:D

Jag har endast 8 helt normala jobbdagar kvar, fast det är ändå 2 månader tills jag kommer hem. Känns galet, så himla blandade känslor. Vissa dagar vill jag hem med en gång och andra dagar gråter jag när Austin slänger sig runt halsen, Priscilla säger att jag ser ut som en prinsessa eller när George säger " I love you"- på teckenspråk.

Inga bilder idag för dem har Sofie på sin kamera. Sofie, skicka dem är du snällis?!

So long, A

den fyrtåade mannen hade visst fem tår!

Dagen har vart förträffligt bra. Sofie äger.. Highlinen var en riktig oas i storstaden och den var helt klart värt ett besök.

Nu är det natti, idag har btw punkten slutat fungera här på tangentbordet..

So long, A



morgonblogg

Hej där min fina!

Nu är det fredag morgon och mitt G har slutat funka om man inte trycker JÄTTEHÅRT!!

Vi är upp och chillar lite på mitt rum då städarna har invaderat resten av huset. Jag hinner ju blogga samtidigt som Austin springer runt och tar i vart ändå föremal och säger vilken färg allt är.. Dock säger han fel på 8/10, men ändå. Retsen av kidsen myser i min säng och jag lyckades ta ett jättefint kort på oss alla. Inte så bra kvalle då jag inte bor i en fotostudio med jättebra ljus. Här är den iallafall. Nu är det pooolen som lockar..




so long, A

hemläxa..

jaaa. det är precis vad jag har haft idag! Igår fick jag ett USBminne hängades runt halsen och en kort och konsiv förklaring. LÄXA, titta på 5e, 6e och del 1 på 7an. Jag vill se sista filmen NU. Såklart snackar vi ju om Harry P-filmerna. Jag skyller därför idag på Sofie att min blogg inte blivit uppdaterad. Jag har dock nästan gjort klart min läxa. Har sett 5an, 6an och halva del 1 på 7an. Svårt att hänga med själv vad jag snackar om. Men men..

Imon är det fredag och det innebär följande: Sista jobbdagen denna veckan, playdejt med Soffan & X, Endast 2 dagar tills Sara kommer tillbaka(inte syrran ute min norrländska bästis), förhoppningvis en trevlig stund med familjen holgersson och kanske till och med lite shopping. Vi får se vad vindarna vänder oss..


So long sweetiepies, A




Krya på dig mormor, älskar dig!

andra dagen

dag II, SF- bilder säger mer än tusen ord!






vem hitta vi här då?














ser ni oss?






bjuder på den, mamma gjorde sönder min glasisar:S



hem en snabbis innan middag..








Joo som ni kanske har förstått så hängde vi hela dagen med fam Bergqvist. Mycket trevligt:D Vi var i chinatown, fishermens wharf, vi åt minidounuats, vi kollade lombard st igen, vi käkade en underbar god thaimiddag och vi shoppade en del.

Dag tre spenderades även den tillsammans med dessa tre underbara männsikor. Men mer om det imon.. Nu är det bums i sängen för Anna.. Lång dag imorgon med!

So long, A

ggggggggggaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh

A har skrikit hela dagen, inte så skoj! P har vart på strålande humör, lika så G. Orkar tyvärr inte skriva och uppdater med massa bilder ikväll så SF 2an får komma imon. Nu ska jag nämligen ta en pn och sen få träffa Cissis familj för första gången:D

Kram på er alla där hemma, miss u all!!

So long, A




Här är en snygg bild på en snygg kompis som jag saknar väldigt mycket!! Hoppas alla hon känner ser den nu!

Godmorrrrrrron

Nyduschad och piggelin, det är tisdagmorgon och snart är det fredag igen! GÖTTTT!!
Idag är det poolen som står på agendan och vi hoppas att slippa ösregn och thunderstorms.

del 2 San Fransisco får komma ikväll när jag har tid.. för nu ska jag beundra mina nya inhandlingar jag gjorde igår. sjukt opraktiska att ha med hem men jag blev störtkär.

So long, A




tjuvtitt på vad som hände dag 2 i SF!

San Fransisco mit miene familje.

Hej där ute i cyberspace. Tänkte berätta och illustrera lite om mitt första stopp på min 10dagars resa med min kära svenska familj. Stad nummer 1 var San Fransisco, som ni som kan tyska kanske förstod från rubriken. Vi landade på lördag förmiddag i SF flygplats. Vi hade hyrt en bil som bara skulle hämtas ut. Men det blev inte så "bara" då vi inte fanns med i systemet hos vårt biluthyrningsställe. Eller rättare sagt, vi fanns där men på helt andra datum. Skit samma egentligen men detta krånglade vi med hela resan ioprincip, tillslut fick vi iallafall en liten fjantbil..

Första dagen var det BK, GG och MM.. Fatta ni? Nej trodde väl det;) Vi år på BurgerKing, såg Golden Gate och käkade meximat till middag. tihihihi!!

bilder dag 1.





















Slut på denna dag och detta inlägg, ses imon..

So long, A


en snabb update

Blixt och dunder på poolen gjorde att vi var tvunga att springa därifrån. Helt hysteriskt bara för en smäll och en väldans massa regn, lite löjliigt att stänga hela området och kasta ut oss utan kläder på, enligt mig då!!

Det blir nu en hemma eftermiddag med kidsen och vi ska nog baka kladdkaka om jag får bestämma. Idag fällde jag en liten tår i bilen när Priscilla utbrast: ANNNAAAA, I love you! Åh var hon är söt ibland..

Hon simmade oxå runt i poolen idag och när hon stötte ihop med en tjej säger hon: Sorry, PUSSSPUSSS. Jag skrattade jättehögt och alla kollade på mig som om jag var från en annan planet, vilket man nästan kan tro att Sverige är om man jämnför med USA. Men det är en annan historia.

Austin ropar på mig så nu blir det lite lek och sen en kladdis..

Puss på er,

So long, A





hehehehe

oj. HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJ, är ni kvar???!!!

Vet inte riktigt vart någonstans jag ska börja! Det var ju på tok förlängesen jag skrev..Känns dock som om jag börjar varenda inlägg så här.. Tänkte att jag börjar om imon och ska satsa på att iaf skriva så mycket så att ni inte glömmer av mig där hemma.

Vi kan iaf säga såhär. Jag mår toppen, haft tre underbara veckor med familjen Ekelund på besök och nu väntar bara 3 vanliga jobbveckor innan jag är klar. Om man nu kan säga att en vecka som aupair kan vara en "vanlig" vecka.. Men tre kvar, sen lite ledigt och sen två veckor med den tjejen som ska kommer att ta över efter mig. Sanna heter hon och hon verkar som en toppentjej. Är hundra på att det kommer bli superduper för mina kids med henne :D




















Tack för denna gången, ses imon..

So long, A

RSS 2.0