Anna´s 10-bästa i NYC

Här med tänkte jag börja en topp10-lista av mina favoriter i NYC just nu.. Jag fick närmligen frågor om gallerian jag och Julia hittade i fredags och om jag hade andra tips på ställen att besöka. Så här kommer min lista vad jag tycker bäst om just nu.


1. Central Park.
I alla lägen. Jag var där första gången i oktober 2010. Oliiwia och jag blev storföryjusda från första stunden. Jag har sen dess vart där både i solsken, regn och snö. Alla som kommit på nesök hit har jag varit i parken med och jag bara älskar det. att strosa omkring där bland alla träda, buskar och sjöar, samtidigt som om du lyfter huvudet en aning ser hela skylinen. AMAZING!!



2. Nana Sushi
Stans enligt mig bästa Sushiställe. Det är billigt, 6 stora bitar för cirka 6 $. Det en en bra resturang och en mysig bar. Personalen är trevlig och det ligger midtown. Klockrent helt enkelt! 34th st & 3rd Ave. Sen är ju sushin fantaskisk god också.


3. West Village
Mysigaste stadsdelen på Manhattan. Det är supermysigt, inga skyskrapor, massor av resturanger, fik och shoppinghak. NYU ligger i denna charmiga del och det gör ju att medelåldern är ganska ung. Finns måna mysiga gator och småparker man kan strosa omkring i en eveighet.

4. Max Brenner
Min favoritresturang där du kan få allt gjort i choklad. Nu snackar vi choklad pizza, chokladkakor, varm choklad, chokladfondué och mycket, mycket mer. Det är jättemysigt trots att lokalen är ganska stor. Det finns en liten butik där du också kan köpa massvis av choklad. Detta är dock en ganska poppis resturang så under dropp-in-tid är väntetid upp emot 1 timme inte helt ovanligt! Men den som väntar på något gott..Union Square hittar man denna chokladgruva. Broadway & between 13th and 14th st.



5. Chinatown/Little Italy
Detta är egentligen inte en av de mysigaste ställerna att hänga på. Det kan uppfattas som smutsigt och bara fejk-affärer i överflöd. Det är dock något i denna stadsdel som får mig att tycka om den så mycket. Jag vet inte om det är den goda mat-lukten som ligger som ett tjoc täcke, eller om det är att man kan hitta sin favoritparfym till halva priset. Något är det som lockar. Värt ett besök tycker jag.


6. Jacks, 99 cent
Detta är en ganska oväntat affär att ha med i sin topplista. Kan dock inte rå för det, jag älsar 99c-butiker. Det är så himla skoj att bara plocka på sig massa skit och sen knappt behöva betala för det heller. Denna butik är inte minre än 3 enorma våningar stor, och utbudet är inte att leka med. Du kan nog hitta allt i denna härliga butik. Skulle du vilja ta dig en titt ligger den mellan 6ave and 7 ave & 32 st.

7. Forever 21
Denna affären är ett måste om man kommer till USA. Det finns allt från basics till balklänningar, smyckern, skor och smink. Det finns allt en tjej behöver. Bra priser och mycket snyggt! Dock tycker jag sortimentet går upp och ner som en berg och dalbana. Ibland kan jag hitta 1000 plagg och nästa gång inte en sak jag skulle vilja ha på mig.

8. Sockerbit
Woow säger jag bara! Detta är helt klart ett av favvoställerna nu. Det är en superfin, litem svenska lösgodisbutik som ligger på Christopher st i West Village. Det är en svenska kille och hans argentinska fru som har öppnat stället ihop och jag kan säga att det har vart fullproppat med folk varje gång jag vart där nu.. Ett mycket bra initiativ med lite lösgodis uppblandat med allt det amerikanska skitgodiset..



9. Brooklyn Tabernacle
Oh happy day, oh haaapppyyy daaaay!! Detta är helt klart det fräckaste jag har upplevt sen jag landade här i staterna. Jag gick runt med ett leende på läpparna hela dagen efetr att ha besökt denna kyrka. Måste tacka Lovisa som visade denna guldgruva för mig. Nej man om jag skulle berätta var det är kanske?! Det är en GOSPELKYRKA. En kyrka med en kör som sjunger underbart. Man står upp och sjunger med hela tiden. Guud det är som på film. Man borde verkligen gå dit och uppleva en gudtjänst om man är i NYC.

10. Museumpriserna
Detta är bara ett litet extra tips. Om man vill gå på museum I NYC kan man betala exakt det priset man själv vill. De har ett rekomenderat pris som man kan välja att betala för att vara snäll, eller så betalar man 10 cent. HElt upp til en själv. Perfekt!


Allt för denna gångan!!

So long, A


Godnattis!

Ville bara säga godnatt.





Hade lång-dejt med Therese för någon dag sen också. Himlans så trevligt! Om en månad är hon och Jeppan btw här. Dem anländer till the big apple 23 maj. Snart Snart Snart!!! LOVELOVELIVE


So long, A


Sol, Snor & Sofie.

Himla härlig dag idag alltså. Soligt som bara den. En massa lek och en himla god carbonara till lunch.

Både jag och Soffan har fått färg, hon lite mer än mig, för vet ni va?! Jag smörjde in mig:D Grattis Anna efter 20 år fattar du nu att det är dags att använda solskyddskräm. Bra!!!

Prinsessan har snorat som bara den idag, hoppad det har gått över till imorgon! Hoppas också att vädret håller i sig, är ju så skönt att vara ute hela tiden.

Häng i O-side nu på kvällskvisten, babbelbabbbelbabbel! Vi kom vääl inte fram till så mycket mer än att geografi inte är Sofies starka sida. Men hon har andra fina den tjejen, dem får vi inte glömma. Göra kladdkaka bla. PUSS


Nu är det läggdags, nattinattiiii =)

So long, A





annandagen påsken!

Bra dag är en bra sammafattning på denna braiga dag!

Nu en PW med sofy och sen lite serier och det sista påskgodiset:D



inte lätt med alla 4 på en bild!


so long, A

Långfredag, påskafton & påskdagen!

Denna helgen har vart fullkomligt underbar. För det första kom Julia hit, min Julia. Sen så har jag varit hemma själv. Sen så har Sofie fyllt 20år och sen har vi sett LAADYYY GAAGAAAA!!



JAg mötte upp Jullet i city en fin fredagsförmiddag. Vi tog en kaffe(choklad för Julia) för att catcha upp med allt som hänt sen sist vi sågs. Visst att vi snacka i phonen ibland men det är en annan sak när man ses.. Det är också så himla skoj att snacka skit om all där hemma. HAHAHA!! Ens nya kompisar vet ju inget om en tidigare liv så det är härligt att ha någon att snacka lite KBA med:D



Glad Anna!!



Vi trallade neråt på den långsmala ön och såg att en kyrka var ombyggd till en galleria. Vi kikade in och det första vi stötte på var FACE STOCKHOLM, coolt va!

Gallerian var supermysig och jag kommer definitivt gå dit igen. Det fanns små butiker blandat med vinbarer, glasskafeer och små resturanger. Det fanns många "halv-våningar" så det inte alls som en kyrka. Men däremot fanns kyrkglasen kvar!

















Sen köpte Julia en hatt, mycket snajsig:D



Lunch på TacoBell

















Om ni ser denna bilden förstår ni nog varför jag alltid ler med öppen mun!!
HAHAHHAHAHHAHHAHAHAHh






Efter vi hade sett allmänt colla ut på piren åt vi middag med Sofy och Ollie.
Sen var det hem till mig och nana!









Godnatt säger vi med den bilden..

Godmorgon mina födelsedagbarn och Ollie. HAHHA
Gjorde frulle på sängen till mina pinglor men det kan ni se bilder i föregående inlägget!

Efter en mysig morgon drog vi till mallet och shoppade loss igen. Håller inte riktigt mig till budgeten om man säger så, men va katten?! MAN LEVER BARA EN GÅNG!!!



En lång klänning!



En till.. och skor.. hehehhe



en till, fast jullets!






några skor till bara... thithihihi



Efter all klädvisning var det dags att tagga till GAGAGAGGA.
Tacos och kortspel, sen styrde vi kosan mot Nassau Collisuem.




watch out lady gaga?!












monsters.. yeaaah




Hon ver helt sjukt bra, alltså Lady gaga!!
Hon kunde verkligen sjunga och min favorit var hennes nya låt som hon ännu inte spelat in. You and me hette den.. Längtar redan till den singeln släpps:D

Vi åkte hem och somnade på stuts. Soffas hade nu på riktigt hunnit fyll 20 år också. GRAAATTTTIS:D

Söndag morgon drog jag och Julia in till city. tempen låg på 25 grader och solen sken som aldrig förr. Sen att luftfuktigheten här typ är 100000% mer än hemma gör att man svettas som en gris..

En sista sak sen är detta inlägget slut. När jag och Julis sitte och chillar på en trappa i city säger hon helt plötsligt, det där ser ut som jossans mamma, och mycket riktigt var det hon. Jag ropade Karlqvist typ 4 ggr och sen förstod hon att det var jag som ropade hennes namn. HAHAH. Skoj att vi stöter på henne där, hon var på konference med jobbet, Liten värld?!

Nu är jag klar. YEAAH!

So long, A


VAD UPP??

Mycket har hänt denna helgen men plugga är inte en av alla sakerna vi gjort. Därför kommer jag bara säga att ett långt inlägg kommer att publiveras ikväll när jag är fördigpluggad..

SEE YAA!



GAGA igår ju!

So long, A

Hur snäll är jag på en skala?!












So long, A

JULIA-time!

Nu är det dags att sticka in till city och möta upp käraste Julia. Vi kommer lalla runt hela dagen och sen möter vi upp Oliwia, Sofie och eventuellt Saraa och Johannapanna:D

Vi får se vad vi gör hela dagen men jag tror att shopping står på schemat. Kanske sushi?!


Skypat med fagottvägen en sväng nu på morgonen och det var mysigt som bara den, tack för paketet! :D

Ska släppa ut hunden en gång till nu på morgonkvisten, sen så sticker jag in till storstaden.


22/4- 2011

Åh va bra jag mår nu! Jag har haft en toppendag och en superkväll.

Min dag efter lekplatsen var bara allmänt mysig på vår baksida. Vi lekte, lagade mat, målade och sånt där som vi gör varje dag. Jag badade barnen och sen tog jag på deras pjamaser. Smart som jag var bjöd jag med dem upp på mitt rum så jag kunde göra mig iordning själv. Två flugor i en smäll. Cissi kom över och snodde lite kläder som hon ville ha till Hawaii. Sen så när min värdmamma kom hem så han vi byta två ord med varandra. En check och ett tågkort rikare cyklade jag mot tåget.

Jag kom in till city och åkte för att möta upp mina kära grannar från Sverige, Annika och Robert. Hann in en sväng på deras hotellrum och sen tog vid subwayn ner till Union Square. Vi mötte upp Emelie och hennes man, Christian. Vi åt på en mysig retsurang på 17th street, verkligen jättetrevligt att träffa dem igen. Tack igen för middagen, nu vet jag ju att du läser min blogg Annika:D Hahhaha

Kvällen fortsatte när jag tog mig upp till Time Sqaure occh mötte upp de tre powerpuffpinglorna. Sofie, Oliie och Johannis. Vi tog en fika, löste lite häntextra och provade min snygga KbSS-badmössa. Så nu har jag gjort lite reklam för KbSS mitt i NYC.

Nu kanske ni undrar vad jag fick en badmössa ifrån helt plötsligt. Joo mapa hade skickat ett paket med grannarna. Massa trevligheter:D TACKTACK TUSEN TACK!!

Imon är det JULLLETT hela dagen:D Ska bli skojsigt som bara den!

Ha en bra lördag friends.

So long, A




tre generationer, LOVE


förmiddag i parken

Har just kommmit in efter några fina timmar på lekplatsen.. Familjen Ann, Oliwia och Sofie möttes upp och hae picnic/playdejt/symöte. Ett kid sover och ett springer efter katten, toppen! Nu är det tvätt, mat och städning som gäller. Kankse en kaffe på det med:D



So long, A

Guten Morgen! :D

Godmorgon NYC, Godmittapådagen SWE.

Idag är det nästan som en fredag på mitt schema. La familia sticker nämligen till släkten i Pennsylvania och firar påsk, själv får man finbesök av Julia Berggren. Men hon anländer inte förrens imorgon. Jag har iallafalll fixat påskpresenter till barnen och gjort egna påskkort med vattenfärger. Sen så skickar jag med ett gäng av mina snygga cupcakes till den äldre generationen.

Jag hade tänkt att leka med kidsen allt jag kan idag, fixa och dona och städa huset då det är fint när dem åker ikväll. Har blivit lite städmanisk tror jag. Frågan hur länge det kommer sitta i ?!

När jag slutar i eftermiddag ska jag sätta mig på tåget och åka in för att träffa familje Sandberg som är på besök i "the big apple". De har varit lite postbud åt mig, spännanden:D

Helgens alla timmar är redan fullspäckade med planer och som det ser ut nu kommer det bli en fartfylld helg med massa energiknippen i min närhet. Kommer dock sakna vår skåning som drar till Hawaii med sen vfamilj. Synd för dig!!!!!

Bilden som följer har jag snott från Sofie. Vi hittade lite snygga kläder idag när vi lekte i hennes källaren, enjoy!



So long, A

mellan helgerna jobbar man.


















eller så bakar man sånnahär.. kan ni gissa vad det föreställer?! HAHHAHAHHA

Snart är det LADY GAGA btw!

So long, A

tisdag är städdag

Idag har jag städat, städat och städat. Vet inte varför men jag var på det humöret idag. Har hunnit med bilen, varadagsrummet, källaren och köket. Köket typ 3-4 ggr då det efter en måltid ser ut som ett bombnedslag. Men men!


Det är väl typ det jag gjort idag. eller ja, lekt och målat och kittlast och kollat Yo Gabba Gabba också! Skypat med min kära syster han jag också med en sväng. Superbra:D

Nu borde jag lägga mig och plugga då jag har typ 10 sidor att skriva på engelska och min deadline är om exakt 10 dagar. PUUUHHH! Har nog blivit en såndär som alltid lämnar in allt i sista sekunden kanske?!

Fick ett mycket fint GALDPÅSK-kort igår från min farmor&farfar. Blir så himla glad varje gång jag får post! Skojskoj :)

Nu ska faktiskt jag ta mig en promemix till posten och själv posta hem en födelsedagspresent.. Nån som känner på sig att det är till henne/honom?! :D








Blir så glad av denna lilla pojken!


So long my friends, A

Hoppsan, glömde visst av bloggen.

Helgen har vart toppen men vet ni vad som har vart ännu bättre?! Min arbetsdag idag. När jag vaknade upp imorse så tänkte jag att det skulle bli en lång och jobbig dag. Tre barn hemma med påsklov och inga planer... Det var inte heller bättre när jag kom ner till köket och det tjaffsades om något om vårat Wii. Fattade nada?!

Jaja, min dag har iaf vart underbar. Vi har lekt, vart och handlat, målat ägg, målat varandra, lekt ännu mer, sprungit runt och bara myst. Jag och min 6åring har haft en superduperdag idag. Inte en ända gång var jag tvungen att säga till tv¨gånger om något, inte en ända gång var jag tvungen att säga till att han skulle betee sig bättre eller be honom sluta. Han har helt enkelt betett sig exemplariskt idag, åh gud vilken lycka..

Hoppas det blir en lika bra dag imon. Och hoppas att vädret håller i sig. 17 grader och sol är ju inget vi gärna byter bort mot regn och kyla..

Här kommer guldklimparna i mitt liv..


















Ska tillägga att jag malåde barnen och George målade mig. Duktigt kille:D



Ser ni det mycket snygga flagg-ägget?:D

So long, A

TGIF :D

Idag är det fredag och det är ju ALLTID lika skönt. Jag börjar inte jobba förrän 15.30 så jag ska spendera dagen hos Sofie med lite workshop och en långpromenix. Sen blir det förhoppningsvis en kaffe i solen. Mumma!

Idag får jag min inneboende för helgen, Sofie blr det denna gången. Mycket härlig helg ska det bli. Förhoppningsvis blir det mexikansk mat med tillhörande drinkar. Sen så ska vi ha lite volontärprohjekt i helegne är det tänkt. Får väl se hur det går med det..

Den här växten vill nog precis som jag ha lite värme och sol nu..den kanske behöver lite vatten med, men det kan jag skippa tack!




So long, A

Torsdag, och värmen är äntligen här!

Idag har jag tagit typ 546 foton. En riktigt härlig dag i solen. Massa häng med mina brudar. Carbonara till lunch och en massa andra roliga saker. Efter jobbet idag svidade jag om till träningskläder och gick ut och sprang. Min äldsta, George, hade sin första baseballmatch idag så jag styrde kosan mot parken. Jag hann precis till matchen började och jag fick se min lillla kotte göra en homerun och flera snygga liror. Åh va han va mallig och jag var stolt som bara den..

Här kommer dagen i bilder...


























































Den sötingen får avsluta detta inlägg..

So long, A

Onsdag, mittiveckan!

Ikväll blir det CCF med ett gäng härliga brudarm just nu lyssnar jag till Cissis härliga sångröst och hennes pianospelande. Snart är det skype med Fanny och sen är denna jobbdagen oxå över. Ska försöka göra ordnig min garderob och resonera lite över hur mycket jag egentligen har köpt och hur mycket jag behöver köpa innan jag åker hem..

Imon åker vår kära Oliwia hem till Sverige för en kort visit och man hoppas ju på lite svensk känsla från henne när hon kommer tillbaka. Sen har jag lite paket som kommer komma med grannar hemifrån med lite smått och gott..





So long, A

....

Allmänt jobbigt dag på alla sätt och vis. Trots det avslutade den på bästa möjliga sätt.. Skitsnack med pärlan Sofie, banan/choklad-i ugnen, och ny spotifylista :D

Imon är det en bra dag, känner det redan nu.

BTW så är Prillan nästan blöjfri kan man säga, nån olycka här och där men det kan ju hända vem som helst?! ;)

So long darlings, A



Bildbomb från DC







































fler bilder kommer, orkar inte ladda upp mera nu:D

so long, A

BUUUUHHUUUU!!

Idag är det bara 154 dagar till det att jag kommer att lämna mitt livs äventyr här i NY och ge mig ut på spaning efter nya utmaningar. 154 dagar som jag ska spendera med att försöka njuta av varje sekund, inte längta till något som kommer ske längre fram. 154 är ingenting och det är så många dagar jag har kvar med mina små barn. Jag kallar dem mina för det känns som om de är mina.

Om 155 dagar är jag förhoppningsvis påväg genom USAs alla stater i en lite skruttig bil med fyra toppenkompisar. Det kommer utan tvekan vara en rolig/jobbig/härlig/svettig och UNDERBAR månad på resande fot.

Men som sagt nu ska jag njuta av de 154 dagar jag har kvar. Ska nog sätta mig bredvus lillkottens säng och lyssna till hans andetag och njuta av hans söta ansikte. Jag skulle kunna krama den killen livet ut. Han är världens bästa kramare också.. ÅHHH!

Nu kommer tårarna för tredje gången idag. Vad är det med mig?!




so long, A



Härliga lördag!

Idag vart en sån där chilledill-dag. City hela dagen, största delen spenderades med mig själv. Är så himla mycisgt att strosa runt med kompisar men imon är det ganska skönt att promenixa runt själv bland höghusen och alla underbara människor.

Jag har promenerat närmare 150 block idag, bra jobbat. Fast det jämnades nog ut med tanke på att jag åt en jättego crepé med jordgubbar och nutella, plus svenska lösgodis. Plus minus noll på det där då!!

Orkar inte skriva mer så här kommer bilder från dagen istället..




Dagens outfit..



Sissy chillar på tågstationen..



Girlsen på Jamacia..



SnyggSARA i sin nya style. Style by Sissy?!




Snajsiga halsband!!



A girls best friend?!



Godaste på länge!!!!!!!!!!!!!!!




Basketplanerna var överfyllda och det var helt ärligt publik som stod utanför:D



Coolingen:D




Snygg bild du tog Oliwia, Cissi ler som bara den och du kapar huvudet:P hahahhaha

Det var allt för idag min kära och okära..

So long, A

Huvudstaden för andra gången!! + lite annan skit!

Jo men hej igen mina kära läsare..

Nu har ju jag för andra gången i mitt liv lämnat NYC med 8.30 bussen en fredagskväll för att besöka amerikats huvudstad. Underbar helg. Denna gången var det min köra pite-kompis, Sara som var min wingman. Mycket trevligt!

Vi besökte vår härliga Lovisa som är bosatt starx utanför den stora staden där Obama bor. Precis som förra gånge hämtade hon upp mig och Sara på greyhound bussterminal när vi anlände. Snällig tjej det där!!

På lördagen landade den fjärde tjejen, Maria, efter en låååång flygresa från Arizona. Maria är också en auair som jag först agången träffade på landvetter den 13 sep, 2010. Vi hängde sen på aupairskolan ochs en har vi skypat som bara den. Nu var det äntligen dags att få krama om henne igen. LOVELY!!

Vi har under helgen hunnit med en massa, massa saker. Vihar ätit på världens godaste och billigaste mexikanska resturang. Vi har sett alla de stora turist"attraktionerna", vi har skrattat, beklagat oss och vi har kramats.

Självklart var det sällskapet under helgen som var det bästa. Men på andraplats måste jag säga var detta vackra fenomen " Cherry blossom". Det är så att DC har oändligt mycket med kökrsbärsträd och just vid denna tidpunkt på året så slår alla dem ut. Hela staden skiftade i vitt och ljusrosa toner av alla dessa träden. Det var så himla läckert! Vet inte hur många kort vi har på oss själva och de fina blommorna..

Vi har haft en toppenhelg tillsammans, vilket också bodar gått inför vår kommande MIAMIresa som närmare sig med stormsteg. Om fyra veckor idag åker vi till värmen, solen och badet för att bara ha det bra tillsammans. Min magkänsla säger att det kommer att bli en resa att minnas. :D

---------------------------------------------------------------------------------------

Veckans tre först dagar har flugit förbi och imon är det redan torsdag. Jahopp vad har hänt då?! MAPA och Sara har bokat sina inrikesbiljetter när de kommer hit igen.. Jag har satt upp hyllorna i Georges rum, mycket snyggt om jag får säga. Jag har gjort en budget för kommande månader och jag har bestämt mig för att roadtripa runt USA min sista resemånad.. dessutom har min värdfamilj börjat få matcher med nya aupairer.. läskigt!!

Joo just det, vi håller på att bygga om vår trädgård. eller jaa, inte vi, det är fem mexikanare som gör det så snyggt så. Nya plattor, ny skitsnygg stentrappa, nya buskar och plantor och lite ny design på det hela. De har bara vart här i två dagar men det börjar redan ta form. Kommer kanske ladda upp lite bilder imon så ni kan följa utvecklingen här på baksidan. Kommer bli grymt tror jag! :D

Bilder från vackra DC kommer såsmåningom då de fortfarande befinner sig på Saras datorn. Hoppas hon pallrar sig hit en sväng imon med sin datorn:D vad sägs?!


Nej, nu är det kramkalas med kudden i sisådär 8 h, innan en ny arbetsdag väntar mig. Hoppas på najs väder imon!

So long dear friends, A


Nya kompisar som bor i garderoben..

















Uppdatering om helgen kommer förhoppningsvis imorgon:D

NattiNatti

So long, A

RSS 2.0