lite fina bilder på fina folk bara

Jag antar att jag bara ska skriva om mitt underbara liv här i staterna men ibland så saknar jag dessa filurerna  också. Här har man ju inte någon "klass" och det kan man ju sakna lite då och då. Hittade lite fina bilder från vår sommaravslutning/ mini-midsommar! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// kram på er klassisar där hemma
 

avstängd från skolan.

Imorgon ska det kanske komma några få cm av snö så nu är det KRIS i Alabama. De har redan gått ut med information att skolan är stängd imorgon och på onsdag! Tänk om vi i Sverige hade stängt skolan varje gång man trodde det skulle bli minusgrader?! Då hade vi inte haft en enda färdigutbildad person i Sverige.. kokkobello americanos asså!

Jaja, nu har jag ju extra mycket tid att plugga..(sova och kolla på serier).

upp upp och iväääggg!

Jag tog just ett paus i pluggandet.. hämatde min nytorktumlade tvätt och sen såååå kan man säga att det var tur att en sista lön och lite andra intäkter trillade in på kontot för nu har jag köpt några fler flygbiljtter. Skulle kunna tro att jag samlar på dem. Borde kanske investera i ett privatjet?!
 
Här är en enkel variant av min resrutt för SPRINGBREAK som är andra veckan i mars.
Det blir först en sväng förbi mitt kära NYC för att få träffa min kära syster och min favoritkille som båda kommer till storstaden för en massa MYS!
Sedan tar jag mitt pickochpack och sticker ner till Mexico och Cancun för lite strandfester och kanske lite tempelbesök eller nått. Springbreak i Cancun ska vara något utöver det vanliga har jag hört. Skoj blir det i vilket fall.
 
Och en ring runt Costa Rica så ni vet vart det ligger på karta, eftersom jag ska dit med i början av februari.
 
 
// hon som tror att pengar växer på träd

proffset själv..

Nu kan jag allt som kommer på provet.. Killarna är på gymmet och jag väntar på att de ska komma hem så vi kan dricka vin och äta kex och ost! Blir nog en bra kväll trots allt!
 
Pluggar i sängen, GREAT!
 
Justdetja, våra boys vann fotbollstuneringen överlägset. Och vår svenska Fredrik vann skytteligan med typ 100-0.
 
 
tack mamsen och papsen för det fina vykortet, sitter på min vägg över sängen. MIN ENDA VÄGGDETALJ!
 
 
So long, A
 

NU

shiiiit, fyra läxor och massor av prov ligger nu framför mig. Hade pop-up-test igår med, två stycken! Idag har jag betat av lite av läxorna och imorgon ska jag ha mitt första PROV. Fick reda på det igår så jag känner mig ganska dödsdömd, men men!
 
Idag har varit första dagen sen jag kom hit som jag faktsikt har öppnat böckerna på riktigt och försökt studera som en redig student. Imorgon  får vi som sagt veta resultatet på min studieteknik. Lite facebook, lite läsning, skriva lite och sen blogga och facebooka lite till. 
 
Hann också med att ta en svinbra bild på mig med.. och vet ni varför jag är så glad på bilden??
JAG SKA ÅKA TILL COSTA RICA OM TVÅ VECKOR!
yeayyyyhaiiiiiiiiaaaaa!
den 7-15 februario åker de tre (evetuellt 4) musketörerna och JAG till Costa Rica för att mysa i djungeln och dricka billig öl en vecka! :) (Det är alltså de halmstadgrabbarna och jag som ska åka)
 
// borde plugga hela kvällen men så kommer inte fallet att bli!
 
 
 
 

Internationella KRAMdagen

KRAM PÅ ER ALLA!!
 
En helg fylld av galenskaper med stort G har just passerat. Kreditkortet flög upp och ner ur plånboken och snipp, snapp, snut, såå var hela kontot slut!
 
Vi har i helgen varit på en liten roadtrip. Vi hyrde lilla bilen Bevis #8, en GMC YUKON XL, som var sprillans ny! En lycklig Anna fick köra runt litegranna och känna sig som en maffiaboss.
 
Helgens kompisar fr. vänster: Fredrik-Christoffer-Chelsea-David-Kristian-Didier
Två nätter på två olika hotell i samma stad. Alltid roligt med något nytt.
 
FÖRE OUTLETET!
 

EFTER OUTLETET!
 
 
Hollister var helt klart helgens favoritaffär enligt killarna. De testade nog alla kläder i alla storlekar innan de bestämde sig för vilka som var snyggats.
 
 
 
 
Det var outlet och drinklekar första halvan av resan och sen var det riktig shopping och nattklubb andra delen av helgen. Med andra ord en hel del shopping och några få drinkar.
 

 
 
En bra helg tog slut förtidigt och nu är det skola igen! Dock är resplaneringen i full gång då SpringBreak står och väntar runt hörnet. Och för mig även en ankommande syster, och eventuellt en Martin! Vi får se :)
 
KRAM PÅ ER ALLA IGEN!
 
 
 
 
 

öhhhh?

- Det finns en bra hemsida på fb man kan köpa böcker och sånt på, jag bjuder in dig till den Anna!
- Åh, tack så mycket! Så slipper jag betala 100000 kr till för mina böcker! :) Tacktack!

Så löd konversationen häromdagen, ja eller nej, vi snackade engelska men jag översatte snacket till svenska här i bloggen. Ja ja i vilket fall så var detta det första jag fick upp som köpförslag när jag kom in på sidan igår. Ska jag bli rädd eller ska jag är detta normalt att sälja på universitets byta, köpa och sälja-sida på facebook. Jag bestämde mig för att byta bort en halväten Ben&Jerry i frysen mot denna fina pickadoll så jag kan känna mig säker mot MördarMUSEN som fortfarande inte gripits..

Så nu kan ni där hemma också vara lugna och inte oroa er mer för min skull.
Tack för alla oroliga mejl och kommentarer som trillat in under natten, men både jag och Chelsea överlevde. TACK!

So long, A

Mus

Det är en massa mördarMÖSS på språng i troy och en av de befinner sig i mitt rum. Jag låg och chillade i sängen och helt plötsligt från ingenstans kommer denna groteska, äckliga varselse springande över golvet och in under vårt kylskåp. Jag skrek och Chelsea skrek ännu högre!  Om jag inte överlever natten så vet ni att jag blivit uppäten av en mördarmus.. Wish me luck! 

Vägresa, här kommer vi!

Nu drar jag på roadtrip med mina fyra svenska vänner mina två holländska vänner! Florida väntar spänt på vår ankomst. Inget hostel bokat, bilen är på ingång! Vad kommer vi göra i Florida? Ingen aning, BUT TIME WILL TELL! 



Baksetmatchen!

 

snor och basket

På tvåveckorsjubileeumet i Troy vaknade jag med två igentäppta näsborrar, jättesmutsigt hår och schampot på andra sidan campus. Ingen kanonstart med andra ord. På min lektion som börjar i ottan (8.30) höll jag ett flertal gånger på att somna men när jag såg att två andra killar i klassen sov så höll jag mig vaken genom att titta på hur löjligt rolig man ser ut när man "nick-sover-med-huvudet".

Nu har jag tagit en lite nap och pratat i telefon med en trött kille i ljungby, han skulle sova och det hade jag med velat göra. MEN.. nu är det middag och sen är det basketmatch här på skolan. Hoppas på att få se en vinst ikväll!

Här är en sneakpeak på hur vårt matsal ser ut uppifrån!

Ciao bellas and bellos.
Anna

mer att älska..

För att beskriva hur "Resort Troy University, All Inclusive" fungerar kommer jag att behöva dela upp det i olika inlägg. Inte nog för att jag behöver gå runt bland massa folk i vårt dininghall och fotografera och se ut som värsta tönt-turisten utan också för att det är så mycket att beskriva så det hade varit svårt för er att ta in allt på en och samma gång.
 
Men vi börjar med det bästa, vilket självklart är alla desserter som finns att tillgå frukost, lunch och middag, alla dagar i veckan!
 
Först ut: Kakdisken där det serveras sju sorters kakor och olika former av brownies.
 
Bredvid denna underbara disk finner man självklart glass, i bägare eller skål, helt valfritt!
 
 
Vidare lite längre in i desserternas värld hittar vi hyllan där jag inte spenderar mest tid, nämligen olika sorters puddingar.
 
 
Sedan, sist men inte minst kommer vi till vad som här på Dininghallen kallas dagens efterrätt: Idag, onsdag, serverades cupcakes med tillbehör som man efter eget bevåg fick smeta på själv. Först själva cupcaken, sen frosting och sen pynt.
 
 
Resultatet, TADA!!
Jaaa, ni har helt RÄTT! Jag valde chokladcupcake, med chokladfrosting och chokladbitar som pynt!
Tänk att ni känner mig så bra så ni redan visste att jag är ett chokladmonster.
 
Dettta är alltså en pytteliten del av vad som erbjuds i "matväg" här på skolan, fortsättning följer!
En sak till bara, jag tränar varje dag så att jag inte kommer behöva betala för två säten i flyget hem.

So long, A
 
 
 

19d dagen som amerikan

Nu är det igång på riktigt! Skolan, språket, kompisarna och träningen. Allt på en gång och man hinner inte blinka för då har man missat chansen att haka på till Wallmart eller att åka till simhallen. Inte för att man skulle dö av att ligga hemma själv i en timme och vila sin trötta kropp.
 
Jag äter som en varg, tränar som ett djur och pluggar litegranna då och då. Imorgon ska jag ha mitt första test och det är typ ordförståelse inom marknadsföring, på engelska då självklart som om det inte var nog med ordförståelsen och marknadsföringsdelen. Det bli också 1$ movie imorgon, vi blir hämtad utanför dörren av en shuttlebuss som tar oss till en bio, sen ser vi en film och sen blir vi hemkörda igen. Precis som första gången man fick gå på bio själv och mamma eller pappa skjusade ner mig helt enkelt.
SKÖNT!
 
Utbudet av bilder från dagens händelser är inte lika coola som vanligt men jag bjuder på tre sköna pics på sköna folk.
Jag ligger i min säng när jag skriver och så tuggar jag tuggummi samtidigt så nu fick jag svinont i käkarna och huvudet så jag måste desvärra avsluta mitt fantastiskt blogginlägg här.
 
BTW, jag lyssnar bara på country nu för tiden. Ska snart ge er min fett grymma spotifylista med TROYlåtar.
BTW2, kanske blir roadtrip i helgen, inget är bestämt och kompisarna på denna sidan Atlanten är likadana som de där hemma och då kan det ibland ta lite tid att bestämma sig om man vill haka på eller inte.
 
 
 so long darlings, A
 

En husfest off-campus & en rooomie som fyller 20 år!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TTYL, Anna

Bevis #7

Fraternity and Sororities. Säger det er något?! Det gjorde det inte mig heller för en vecka sen men nu.. Herregud vilken grej det är här. Ni vet i de klassiska collegefilmerna så finns det "klubbar" man kan bli medlem i om man är tillräckligt cool. Det är de klubbarna, fraternity är för killar och Soroities är för tjejor. Eller bröder och systrar som man säger här. 
 
Ja ja, i vilket fall som helst så var det fest hos Sigma Chi igår. Det var ett brödraskap som bjöd in till party med liveband och hela kittet. Vi som nykomlingar till Troy var inte sega med att haka på. VILKET STÄLLE ASSÅ! Alla olika Fraternities har sina egna villor där medlammarna bor. Det är inga små sommarstugor utan nu snackar vi trevåningsvillor med egna basketplaner och feta grillterasser.
 
Bilder säger mer en tusen ord såååååååååååååå..
 
random kille, jag, fransyskan Indiana och tunisien Abdel.
ett gäng med folk.
Krsioffer, David, jag och min roomie Chelsea.
Liveband. Endast countrymusik, LOVELYY!!
Två mexikanare på kanterna och en tysk i mitten!
 
Cheers, A
 
 

från 100 till 0 till 100 igen

Först var jag jätteglad, men sen så fick jag veta att jag måste bädda min säng VARJE DAG!
Annars får man böter på 50$....
Då blev jag arg.. och ledsen..och besviken...
Sen blev jag bjuden på en fest av en från litauen.. jättekäckt!
Och så fyller min rumskompis år så hon va med jätteglad..
 
Sååååå, lite prepreparty hos sverige, sen preparty hos tunisien och sen party hos litauen.
Vi är så världsvana så det är helt galet!
Idag fick vi leka hela havet stormar med, och jag som trodde jag gick på college.
 
 
So long, A
 
 
 

nya vänner

När man i varje ny kurs måste presentera sig själv lite kort känner man sig ganska utpekad när men är den enda i klassen som inte kommer från Alabama eller Florida, eller förutom en eller två kineser som ingen förstår vad dem säger. Enda blonda, förutom en gulhårig brud från Nashville, enda Europeén och den definitivt den enda som läser till ingenjör..

Man blir klassen mest intressanta person och redan när man kliver ur klassrummet byter man nummer med minst tre trevliga amerikaner som vill vara snälla mot "utomjordningen". Det är nämligen såååå ARE YOU REALLY FROM SWEDEN?!?! IT IS SOOOOO NICE TO MEET YOU..

Thank god för gästvänligheten här. Trots att jag vet att 98% är bara för sakens skull som känner man sig redan som en i gänget.

Så här ser vår matsal ut om man tittar ner på den första våningen. Jag tänkte ta med er på en rundvandring i vårt "dininghall", så ni verkligen förstår att det är som att bo på fetaste All-Inclusive-Hotellet.. Men det vid ett senare tillfälle..

So long, A

Mixed kompott

Första dagen i skolan är avklarad med bravur, eller ja jag förstod allt och jag hittade till alla klassrummen så!
För min egen skull som hoppas jag vekrligen att mina proffessorer försökte skrämma upp mig med alla dessa prov och inlämningar för schemat var fullsmockat med prov varje vecka och massor av läxor. Plus att man MÅSTE gå på lektionerna och då snackar vi alla lektionerna. Inte för att jag brukar skolka men ibland kanske man vill ta långhelg och åka till Miami eller New Orleans och då får jag nog hitta på någon rövarhistoria om att jag typ ska få besök av en gamal släkting eller så, trovärdigt?!
 
Tagit extra fina bilder till er idag, både på min fina jacka jag fick av min värdpappa ( han sa att alla som bor i Alabama måste ha en skinnjacka), sen på mina nya feta byxor, och mina ännu fetare skolböcker.. som kostade så mycket att min plånbok inte är jättefet längre, inte för att den brukar vara fet men nu har den nog anorexia.. och btw har jag inte en köpt dem utan hyrt dem..+ en bild tagen på min grymt osköna säng med sitsnygga lakan. Slänger också in en bild på min tomma garderob som jag planerar att fylla upp ganska fort och sist men inte minst mitt grymma lasertagteam.
 
 
 
 
 
 
 
Kommer jag att trivas här? Det tror jag absolut. So far sooooo good! 
 
So long darlings, Anna
 
 

home sweet home

Nu har jag äntligen flyttat, 15 meter söder ut så det har genast blivit varmare! Holland och Sverige är nog ett bättre koncept än Sverige och Burkina Faso..

Så här gick flytten till iallafall och såhär kallt är det i Alabama.
 
 
Imorgon börjar skolan igen, nervös som attans.
 
So long, A
 
 

*hinthint*

Min adress:
Anna Ekelund
TSU, Box 82 803
Troy, AL 36082
 
Måste också visa mitt sällskap idag vid lunchen. Ni ska få höra mer om hur skolmaten är men är ett smakprov.
 
 
So long, A
 

3de dagen gillt

Nu är det hamburgare och pizza till frikost, lunch och middag! Kommer antagligen rulla hem till Sverige i juni. Eller så får jag börja träna och guess what?! Jag och mina två nya chics var ute och sprang imorse, 200 km / 100km. Skitnöjd!

Imorgon får jag förhoppningsvis flytta till mitt nya rum, det är inte direkt en långflytt då det är samma korridor 2 rum bort. Skönt att slippa flyttpacka och hyra ett släp, så jag är nöjd!

Bilden visar min nya skolbyggnad, bara LITE tuffare än T-huset på högskolan i halmstad. Men bara LITE..

So long, A


Jag lever i en amerikansk collegefilm!

Hej kopmisar och vänner! :)
 
Jag tror jag har hamnat mitt i en collegefilm. Nu ska ni får höra! Bevis #1- Det tog inte mer än 10 minuter efter mitt anländande till denna skola som jag fick en traditionell röd plastmugg i min hand.
Bevis #2 Vi fick pizza till middag första och hör och häpna.. andra kvällen här på skolan.
Bevis #3 Vi fick inte gå rundvandringen på skolan igår för det var för kallt ute ( min männskliga termometer sa att det va ca 0-gradigt).
 
Vi hade också ett lite "supriseparty" för David, som fyllde 22 igår. Problemet var bara att han redan visste det när vi kom. Tanken som räknas brukar vi säga! Han fick Bevis #4- brownies som födelsedagstårta, en färdig påsmix som blandas med ett ägg, lite vatten och lite olja. Inte var jag den som klagade då jag under min aupairtid brukade "baka" dessa tre ggr i veckan, MINST!
 
Det var en hel drös med olika folkslag på festen och ni ska inte tro att konversationerna alltid är det lättaste. Att få förstå en kines som pratar engelska är lika svårt som att förstå sig på innebörden av differensialekvationer. Inte något som är smärtfritt direkt. Vi spelade självklart Bevis #5 beerpong, och sen lite av de vanliga gamla kortspelen som går ut på att dricka en massa "jordgubbssaft".
 
Idag (tidig morgon) har det varit ett obligatoriskt infomationsmöte där de egentligen inte berättade något av intresse. Det var bara snack om försäkringar, körkort, lagar och regler och att du inte får kugga dina kurser typ.. ovesäntligt med andra ord. Jag har ju nämligen inte tänkt att bli sjuk, ta körkort, begå några brott OCH jag ska ju klara alla mina kurser. En trött Anna har iallafall införskaffat sig en termosmugg och en burk neskaffe och såklart lite mjölk sååå mötet gick att genomlida.
 
Men sen fick dagen en totalvändning när vi fick gå på vår första Bevis #6 basketmatch! Både herrarna och damerna fick i varsin omgång spela match och både åkte på stryk. Av några som kom från Kentucky..
 
Sen var det shopping igen och nu ligger jag i mitt iskalla rum och äter vindruvor som om jag inte sett mat sen sommaren -67. Filmkväll står på schemat, 15 personer framför en datorskärm är planen men det lär bli ändring då 13/15 bara kommer höra ljudet på filmen..
 
Tar jag bilder, Så klart! Allt för er skull!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bra info:
  1. Vi är fem svenskar här, alla från Halmstad.  Kristian, David, Fredrik och Kristoffer och jag!
  2. Jag bor med en från västra afrika, blyg och icke engelsktalande så jag ska nog flytta i övermorgon till en holländska som heter Chelsea.
  3. Skolan börjar den 8 jan så fram tills dess är det bara ploj och skoj.
  4. Alla kommentarer är bra kommentarer, BRING IT!
  5. Bevis # kommer att trilla in med tiden.
So long, Anna
 
 

första klass, i dubbel bemärkelse

Glömt berätta en jätteviktigt sak för er. När jag i torsdags morse kom till JFK för att flyga ner till Troy så lyckades jag, min morgontrötta aura och mitt otvättade hår charma killen vid incheckningen så vi fick åka första klass hela vägen till Alabama. Nu vill jag aldrig sitta på 36D längre, plats 3B (window) är helt klart min nya bästis.

Mest spännande på flygturen var nog bruden som satt bredvid mig dock. Hon måste antingen just fått en uppenbarelse om hur snygg hon själv tyckte hon var eller så har hon alltid tyckt det.. För den här tjejen tog nog ca (utan att jag kryddar) 100 selfies innan planet hann lyfta. Och värsta av allt var att hon inte ens log på bilderna, tråkmåns! Jag följde med trenden på rad 3 och jag tog med en bild på mig själv, dock vet jag inte hur man gör en seriös min så jag gjorde minen där jag lyckas få ett hål i pannan istället. Blev jättenöjd!

och med dubbel bemärkelse menade jag att jag på den här skolan börjar i första klass igen. fjärde gången jag börjar första klass!

So long, A


På plats!

Nu är jag i Troy och har just vaknat efter mitt livs kallaste natt. Det trodde man inte såhär när man åkte till sydligare breddgrader att man skulle frysa men ojojoj. Fick ett så kallat startpaket när man anlände och det var ytterst minimal med bra grejer. Kudden var väl tiopoängarn´men det finns ingen filt eller täcke. USCH OCH FY!

Vaknade och började dagen med några gymnasitiska övningar för att väcka liv de kroppsdelar som domnat bort under natten. Just nu har jag en afrikansk rumskompis som inte säger ett ord på engelska( och har tagit sängen vid elementet) men inte så länge till. Flyttar nog in med min nyfunna vän Chelsea idag, en holländsk brud. Förhoppningsvis iallafall! :)

Måste springa till min nya kompis, hon bjuder på frulle med nutella. Would not miss that for the world!!

TTYL ♥


årets första dag, födelsedagen och dagen före äventyret

Hello and hola all my followers!
 
Idag är det den första dagen på året 2014. Yeyyy, året jag åter igen kommer spendera ett flertal månader här i tjockisarnas land.
 
Nyårsafton var inte direkt en galen finfest med mina närmsta vänner.  Men det var en hel del fulla amerikanska hemmfruar och många hemligeheter hoppade ut ur deras munnar som små grodor ska ni veta. FANTASTISKT! 
För att inte tala om papporna i sällskapet som sjön kareoke och dansade som elvis hela natten lång..
 
Idag har jag puzzlat, pussats och kittlat mina små monster. Fått alldeles för många härliga grattishälsningar och ätit lite för många cheesdoodles. Tror att det är tårta som står på schemat ikväll, förhoppningvis hinner jag smaka på den innan något av barnen råkar slänga den i marken eller innan Casey tar sin dobbermantunga och slickar över hela tårtan.. det är nämligen så det brukar bli i detta huset om man inte roffar åt sig snabbt.
 
Imorgon åker jag till Troy, ska bli så spännande att äntligen få se mitt kommande hem!
 
Nästa grymma blogginlägg kommer skrivas i mitt lilla collegedrom-rum. En liten fågel viskade i mitt öra att det är hyfsat sunkigt men är man kräsen blir man utan så, sunkigt it is!
 
 
MYYYYYS!
 
 
Chess, jag vann! George körde på inställning go big or go home.. och han gick hem ganska fort kan vi säga!
 
Spinning swing, yeeayyy!
 
So long, A

RSS 2.0